Select Page

Als het installatieprogramma wel werkt en ‘iets’ lijkt uit te pakken, probeer dan via de Verkenner te achterhalen waar de drivers zijn uitgepakt. Om compatibiliteitsproblemen te vermijden, hanteert Windows 10 hetzelfde drivermodel als voor Windows 8. Hiermee wordt voorkomen dat hardware die onder Windows 8 goed functioneerde, onder Windows 10 niet meer gebruikt kan worden.

where do printer drivers install on windows 7

Het grootste verschil met de ‘retail’-versie van Windows is dat de ondersteuning bij problemen en het gebruik niet bij Microsoft ligt, maar bij de maker van de computer. Vaak worden stuurprogramma’s voor Windows 10 downloaden deze OEM-installaties ook voorzien van aanvullende programma’s en drivers, specifiek voor de hardware van de fabrikant. Om snel de juiste iso-bestanden in huis te halen, kun je ook gebruikmaken van de Windows & Office Iso Downloader. Dit gratis programma is ontwikkeld door een enthousiaste programmeur en haalt de officiële bestanden van Microsoft binnen. Het voordeel ervan is dat je er niet alleen installatiebestanden van Windows mee kunt ophalen, maar ook van Office. Ga hiernaartoe, haal de nieuwste versie binnen en installeer die. Als je het iso-bestand wilt downloaden, moet je weten van welke versie je gebruikmaakt.

Linux is open-source, wat betekent dat de code en het gebruik niet wordt bepaald door een instantie of een bedrijf. Hierdoor heb je maximale flexibiliteit, wat de Afrikaanse landen goed kunnen gebruiken. Doordat GNU/Linux zoveel programmeurs erbij kreeg, groeide het besturingssysteem erg snel. GNU/Linux werd en is een goed alternatief voor Windows, omdat het ook gewoon op dezelfde hardware kan draaien als waarop Windows draait. Bij de tips van Microsoft wordt begonnen met het updaten van Windows en de apparaatstuurprogramma’s/drivers.

Follow Us

Bewaar mijn naam, e-mailadres en website in deze browser voor de volgende keer. Onze ervaringen zijn dat de driver voor Windows XP 64 Bits prima werken met onderstaande HP Designjet’s. Enkele mogelijke zoektermen zijn de naam van de fabrikant van uw computer of algemene termen als ‘update’, ‘bijwerken’, ‘onderhoud’, ‘driver’ of ‘stuurprogramma’. Open het hulpprogramma en pas alle beschikbare updates toe. Organisaties zitten hier uiteraard verschillend in, maar iedereen heeft op dit moment met de crisis te maken. Het is de vraag of het verstandig is om juist op dit moment geld te investeren in een clientbesturingssysteem.

En wordt het dan toch allemaal wat ingewikkeld, dan loodst hij de lezer snel en zeker langs eventuele barrières en valkuilen. Onze productspecialisten geven hierin de belangrijkste informatie over elke productgroep. Hiermee helpen we je bij het uitkiezen van het artikel dat het beste past bij jouw smaak, niveau en situatie. Klik vervolgens op de tab ‘Drivers’ om de resultaten van de driveranalyse te bekijken. Dubbelklik dan op de kolom ‘Highest execution ’ om de hoogste waarden bovenaan te krijgen. Indien nodig, maximaliseer het scherm om deze kolom zichtbaar te krijgen. Wanneer je gele of rode pieken in beeld krijgt, betekent dit dat er andere processen zijn die het geheugen van de computer te lang bezig houden.

  • Vrijwel elk apparaat heeft een stuurprogramma nodig.
  • Een paar maanden geleden had ik de Windows 7 PC volledig opnieuw opgebouwd, maar ik had de draadloze Asus adapter pas een paar weken eerder opnieuw geïnstalleerd.
  • En tenslotte kan je gewoon alle drivers kiezen metAutomatisch alle stuurprogramma’s selecteren die op deze computer zijn geinstalleerd .
  • Er was eigenlijk niets veranderd in Apparaatbeheer.

Dan is ditcomputerprobleem meestal te verhelpen in de bios setup instellingen. U bereikt de BIOSdoor het indrukken van een bepaalde toets tijdens de POST . Als u in de BIOS bent gaat u vervolgens op zoek naar de Legacy-instelling en activeert u deze. Dit zou het probleem moeten oplossen als de andere methode niet werkte.

Windows Update Gebruiken

De i5-variant is zelfs krachtig genoeg voor fotobewerking. Onder Linux ken je bijvoorbeeld uitvoer rechten, lees en schrijf rechten voor gebruikers en groepen. Zo kun je onder Linux niet zo maar een programma uitvoeren, het programma moet eerst uitvoerrechten hebben.